Teknoloji

Şirketler Neden Katmanlı Güvenliğe Yatırım Yapmalı?

Siber saldırılar şirketlerin başına birçok farklı şekilde gelebilir. Geçmişte siber güvenlik, siber hataların doğruluk önlemleri uygulanarak önlenebildiği kolay ve basit bir savunma sistemiydi, ancak günümüzde kuruluşların saldırıları önleyebilen, savunma yapabilen ve saldırıya uğradığında hızlı düzeltmeler sağlayabilen katmanlı güvenlik çözümleriyle uyum sağlaması gerekiyor. tamamen emin olmak için tehlikede. Bu sistem, siber güvenlik çözümlerinde birden çok çözümü entegre bir şekilde kullanan ve orta katman bağlantı kuran proaktif bir yaklaşım sunar. Birçok işletmenin siber saldırılar nedeniyle telafisi mümkün olmayan saldırılara maruz kaldığına değinen Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, şunları söyledi:  Şirketlerin neden katmanlı güvenliğe yatırım yapması gerektiğini paylaşıyor.

 

Kötü niyetli aktörler, uzlaşmaya ve potansiyel olarak şirket sistemlerinin makul bir kısmına girmeye odaklanabilir. Bu aynı zamanda sürü yüzeyi olarak da bilinir. Saldırı yüzeyi ne kadar büyük olursa, bir şirket o kadar fazla riske maruz kalır. Katmanlı güvenlik çözümleri, güçlü bir dış muhafazanın yanı sıra tüm sistemle entegre, proaktif yaklaşımıyla gelişmiş saldırıları savunan güvenli bir muhafaza sağlar. Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, çalışan bazlı spear phishing ve BEC saldırılarının geliştiğini belirterek, “Phishing saldırılarından sonra kötü niyetli kişiler, şirketlerdeki kilit kişileri taklit ederek diğer çalışanlardan faydalanıyor. Bu, gizli verilerin saldırganlara geçmesine neden olarak birçok işletmenin kurtaramayacağı önemli mali kayıplara neden olabilir.” Katmanlı güvenliğe yatırım yapan şirketlerin önemini paylaşıyor.

 

Şirketlerin Korunmaya Her zamankinden Daha Fazla İhtiyacı Var

 

Şirketlerin dijital hacmi son birkaç yılda muazzam bir artış gösterdi. Bu da ortalama saldırı yüzeyini artırarak şirketleri hedef haline getiriyor. Laykon Bilişim Operasyonları Müdürü Alev Akkoyunlu’ya göre saldırganların en çok hedef aldığı cihaz ve sistemler şöyle:

 

1. Şirket ağına dizüstü bilgisayar, sunucu ve ofis cihazları gibi uç noktalarla bağlanan çalışanlar, cep telefonu gibi uzak ve kişisel cihazlarla sıradan güvenlik ağına tehdit oluşturabilir.

 

2. Office 365, Slack, Zoom ve Google Drive gibi araçları içeren bulut tabanlı hizmetlerle birlikte bulut kullanımı artmaya devam ediyor. Daha küçük şirketlerin, hizmetleri ve departmanları sisteme getirmek için bulut tabanlı hizmetleri ve ortakları kullanma olasılığı daha yüksektir.

 

3. Akıllı ekranlar, buzdolapları, yazıcılar, kameralar gibi Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) kullanan cihazlar, internete bağlı olmaları nedeniyle güvenlik açıkları oluşturur.

 

4. Konu şirketi siber saldırganlardan korumaya geldiğinde çalışanlar en zayıf halkadır. Bu, her bireyin şirket için potansiyel bir risk oluşturduğu anlamına gelir.

 

5. Harici bir ağ aracılığıyla bilgi paylaşan evde veya hibrit çalışanlar, artırılmış güvenlik önlemleri gerektirir.

 

Gelişmiş Saldırılar Uç Nokta Güvenliğinden Daha Fazlasını Gerektirir

 

Saldırganların kuruluşlara saldırmak ve sistem ağına sızmak için kullanabilecekleri alanlar nedeniyle işletmeler gelişmiş baskın tehdidi altındadır. “Bu tür saldırılar, genellikle popüler bulut tabanlı uygulamalardaki veya bir şirketin bulut altyapısındaki güvenlik açıklarını hedef alarak hassas verilere ve varlıklara doğrudan erişim sağlamayı amaçlıyor.” Laykon Bilgi İşlem Operasyonları Müdürü Alev Akkoyunlu, bir şirketin bilgilerini riske atan giriş noktalarını dikkate almak için önleyici kontroller, proaktif eylemler, tespit ve müdahale stratejilerini içeren katmanlı bir güvenlik oluşturmanın önemli olduğunu söylüyor.

 

1. Görünürlük:İşletmedeki değerli verilerin ve finansal birikimlerin etrafındaki tüm tehlikelere açık olduğunu bilmek, ileri düzey önlemler almaya yardımcı olur.

 

2. Algılama: Bitdefender EDR (Uç Nokta Algılama ve Yanıt) ve Bitdefender XDR (Genişletilmiş Algılama ve Yanıt) gibi araçlar, tehditler hakkında daha geniş bir perspektife sahip olmak için kullanılabilir. Bunlar, yetkisiz kullanıcıları veya sistemde meydana gelen kötü niyetli saldırıları gerçekten tespit etmek için tüm sistem ağını ve herhangi bir bulut altyapısını kapsayan analitik araçlardır.

 

3. Takviye: Siber saldırılara karşı güçlendirme, bilinen güvenlik açıklarının kötüye kullanılmasını önler. Geliştirme aynı zamanda yama yönetimini, tam disk şifreleme güvenlik kontrollerini ve e-posta güvenliği, spam filtreleri ve antivirüs araçları gibi sistemleri koruyan araçları içerir.

 

4. Bulut Güvenliği: Şirketlerin, bulut sistemini içeren Office 365, One Drive ve Google Apps gibi örnek yazılımları korumak için kendi güvenlik önlemlerini uygulamaları gerekiyor. Bunlar, bulut tabanlı belgelerin, sunucuların ve hizmetlerin güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilecek amaca yönelik güvenlik araçlarıdır.

 

5. Yanıtlama: Olası bir saldırıya nasıl cevap verileceği, bir saldırıyı önlemek kadar önemlidir. Müdahale araçları, bir saldırganın ortadan kaldırılmasına veya verebilecekleri zararın en aza indirilmesine yardımcı olabilir. Bu, EDR, XDR gibi araçların yanı sıra yönetilen algılama ve yanıt veya yönetilen güvenlik sağlayıcıları (MDR) sunan iş ortaklarının yanıt hizmetlerini içerir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

dodurgaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu