Ekonomi

Ticaret Bakanlığı dijital abonelik platformlarına 166 milyon TL ceza kesti

Ülkemizde faaliyet gösteren dijital abonelik platformları sıkı kontrollerden geçmektedir. Kurallara uymayan ve vatandaşları mağdur edebilecek saldırılarda bulunan platformlara caydırıcı cezalar uygulanıyor. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bu tür medyaya büyük bir para cezası uyguladı. Detaylar burada!

Ticaret Bakanlığı dijital abonelik platformlarına 166 milyon TL ceza kesti

Ticaret Bakanlığından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, TV yayınları, kişiye özel sinemalar, diziler, belgeseller, komediler vb. 2023 yılına kadar tüketicilere ulaşacak. sporvb. yayın ve içerik hizmeti veren dijital abonelik platformlarına ilişkin şikâyetlerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Tüketiciye zarar verenlere 166 milyon lira para cezası kesildi

(17.11.2023) pic.twitter.com/OrLyU8UkD0

— TC Ticaret Bakanlığı (@ticaret) 17 Kasım 2023

Bakanlıkça yapılan incelemeler sonucunda bu tür platformlara abone olan tüketicilerin sözleşmelerinin herhangi bir talep ve onay alınmaksızın yenilenmesi, para tahsil edilmesi gibi mağduriyet yaratan unsurların tespit edildiği belirtildi. kredi kartlarından kendi istekleri dışında para çekildiği tespit edildi. Sonuç olarak ilgili platformlara 166 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Bakanlık harekete geçti: Sarı sitelerde kaçak Togg satanları yaktılar!

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Ticaret Bakanlığı olarak vatandaşlarımızı mağdur edebilecek her konu değerlendirilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmaktadır. Bu kapsamda TV yayınları, özel sinema, dizi, belgesel, komedi gibi yayın ve içerik hizmeti veren dijital abonelik platformları 2023 yılında tüketicilerimiz aracılığıyla Bakanlığımıza ulaşan , spor vb. hakkında şikayetler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımızca ilgili kurumlara 166 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.

Bakanlık Müfettişleri tarafından yapılan kontrollerde, dijital platformlara abone olan tüketicilerin sözleşmelerinin kendi talep ve onayları alınmadan yenilendiği, tüketicilerin istekleri dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, tüketicilerin talepleri dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği ortaya çıktı. Abonelikten çıkmak isteyen tüketicilere süre içerisinde ödeme yapılmamış, haksız fiyat uygulanmaya devam edilmiş, tüketiciler eksik iade bedeli ödenerek mağdur edilmiştir. Bulgular yer almaktadır.

Haksız Tahsilat ve İade Süreci Mağdurlarına 166 Milyon Türk Lirası Ceza Uygulandı

Bu haksız tahsilat ve iade süreçlerinde tüketicilere yapılan bu ve benzeri ihlaller nedeniyle Bakanlığımızca dijital abonelik platformlarına 166 milyon TL idari para cezası kesildi.

Bakanlık olarak tüketici haklarının korunması konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu